A családfakutatásról

A rokoni kapcsolatok feltárása, a családi örökség megismerése napjainkban egyre fontosabb kérdés - hiszen nemcsak a személyes történetünk, de a lelki egészségünk szempontjából is érdemes foglalkoznunk a témával.

Szeretné megismerni a múltját, de különböző nyelvi problémák, olvasási nehézségek, vagy éppen időhiány miatt nem tud belevágni a kutatásba?

Történészként több éves kutatási tapasztalattal, közép- és kora újkori oklevél- és iratolvasási készséggel rendelkezünk. Emellett felsőfokú latin és német nyelvtudásunk biztosítja, hogy családja történetének feltárása nálunk a legjobb kezekben lesz!

A családkutatási szolgáltatások az egyéni igények szerint mindig alakíthatóak, hiszen számunkra elsősorban az a legfontosabb, ami Önt érdekli a családja történetében!

A megkeresésekre a részletes megbeszélés után minden esetben egyedi árajánlatot adunk, az egyes kutatások minimum költségéért érdeklődjön a megadott elérhetőségeken!

A megrendelő az elkészült családfák mellé minden esetben megkapja a teljes kutatási anyagot, a források digitalizált másolatát, valamint minden egyes ős személyi lapját is, mely a születés, házasság és halál adatai mellett (amennyiben források lehetővé teszik) tartalmazza az illető vallását, foglalkozását, lakóhelyét, az eltemetés helyét, a keresztszülők és a házassági tanúk neveit is, az illető vallását, foglalkozását, halálának okát, illetve minden egyéb fellelhető információt (például katonai szolgálat, újraházasodás, iskolázottság stb.).

Őstábla készítése

Az őstábla egyetlen ember valamennyi egyenes ági felmenőjét tartalmazza, azaz a két szülőt, négy nagyszülőt, nyolc dédszülőt és így tovább. Az őstábla egy jól áttekinthető genealógiai tábla, mely révén a legkönnyebben megismerhető valakinek az összes őse.

Ősfa készítése

A család egyik kiválasztott ágának a kutatása. Ez bármelyik ágra vonatkozhat, de általában a névviselő ág kutatását jelenti, mely kéz a kézben jár a családnév eredetének a kutatásával, a névetimológiával.

Leszármazási vagy rokonsági kutatás

Egyetlen ős valamennyi női és férfiági leszármazottjának a feltérképezése. Ez a családfakutatás legbonyolultabb, de egyben legteljesebb változata, hiszen egyetlen közös ős valamennyi utódját tartalmazza.

Meglévő családfák kiegészítése, ellenőrzése

A korábban elkészült családfák adatainak ellenőrzése, a hiányzó adatok pótlása, illetve az elakadt családfakutatás befejezése. Ennek során lehetőség van a teljes családfa ellenőrzésére, de igény szerint pusztán egy-egy kérdéses adat felkutatására is.

Családtörténet

Kiegészítő szolgáltatás a családfákhoz, mely nem pusztán az egyes személyeket, de azok történetét is tartalmazza. Hol laktak, hogyan nézett ki a település, ahol éltek, mivel foglalkoztak, hogyan éltek és mik történtek a család őseivel? Ha valamelyik ősének életében történt esemény érdekli, mi megpróbáljuk felkutatni annak történetét.

Családfa rajzolása

Kiegészítő szolgáltatás: kódexíró-oklevélgrafikus partnerünk művészi kivitelezésű munkáit ajánljuk, ha megfestetné címerét vagy családfáját.
crossmenu